Arte výrobky - originálny darček

Chcete darovať jedinečný darček na životné jubileum, svadbu alebo skrášliť svoj byt originálnymi umeleckými kúskami? Potom ste na správnej adrese.
K výrobe umeleckého skla sú použité 
Fusing alebo spekanie skla je umelecká sklárska technika, kde sa motív fusingového skla vytvára z narezaných skiel, sklenených drtí, lámaných čriepok a sklenených púdrov vyskladaných na podkladové umelecké sklo a tavením v sklárskej peci sa speče do jedného kusu skla. V peci sa sklo zahreje na teploty nad 800°C a potom sa pozvolne chladí. Postup ochladzovania je pomalý proces, unikátny pre rôzne druhy a hrúbky skiel a zamedzuje nežiadúcemu pnutiu. Tato technika má viac než tisícročnú históriu, ako prvý ju využívali Rímania a Egypťania. Fusing je najstaršia technika spracovania skla. 

Ľahnutie  skla je sklárska technika,  kedy  sklo za vysokých teplôt  vlastnou váhou ľahne alebo vtečie do pod ním vloženej pripravenej formy. 

Výrobky ponúkame v troch originálnych dizajnových radách:

Bublinkové sklosklo s netradničným a neopakovaľným bublinkovým reliéfom. Tento dizajn je unikátny a podobné výrobky nenájdete nikde vo svete. 

Črepové sklo - sklo  najrôznejších farieb s veľmi nevšednou hrboľatou textúrou. Veľmi vkusne doplní interiér Vašej domácnosti.

Maľované sklo - sklo s nádherným maľovaným dizajnom,  ktoré  poteší.

Pri vytváraní výrobkov doplňujeme základné dizajny rôznymi materiálmi, ktoré zvyšujú ich atraktivitu a rôznorodosť :

  • Pre dekoráciu mnohých typov mís a váz používame pravé zlato, ktoré zatavujeme pri vysokej teplote. Z tohto dôvodu je táto dekorácia veľmi trvanlivá. 
  • Platina
    Ďaľšie typy mís a váz podľa dizajnu platinujeme a zatavujeme pri vysokej teplote.
  • Meď a ďalšie kovy 
    Pre vkusnú dekoráciu využívame aplikácie z medených, nerezových a iných drátkov a mriežok, ktoré zatavujeme do skla, čím dosahujeme zaujímavé a netradičné ornamenty  a detaily. 
  • Farby
    Zásadne nepoužívame farbenie za studena, naše farby sú zatavané v skle a tým trvalo odolné aj voči umývaniu v myčke. 
  • Prírodný purpur
    Rúžovo-fialové prevedenie niektorých  výrobkov je vyhotovené s využitím pravého prírodného purpuru. Takéto farebné prevedenie vďaka vlastnostiam prírodného produktu nevybledne a zachová si svoju osobitosť. 
  • Antialergické  materiály
    Všade  tam,  kde   sa kov  stýka  s  pokožkou,  predovšetkým u šperkov používame zásadne antialergické materiály (napr. chirurgická oceľ), ktoré neobsahujú nikel a iné alergické kovy.  

 

 

 


Zdieľať článok

Napíšte komentár

Komentáre sa pred zverejnením overujú

Ďakujeme za Vašu priazeň (viac tu)

Zavolajte nám, radi Vám pomôžeme. Stlačte tlačidlo.
+421 948 668 662