Najdrahšie šperky sveta

Najviac cenené šperky sú obvykle vyrobené s diamantov a samozrejme je pravidlom, že čím sú to väčšie, ozdobnejšie a vzácnejšie kúsky, tým sú drahšie. Okrem toho, najzaujímavejšie šperky zvyčajne majú rovnako zaujímavú históriu, ktorá ich robí viac tajomnými a pridáva im kúzlo.

Ide o skutočné skvosty, ich hodnota však mnohokrát predurčuje, aby boli uložené v sejfoch. Našťastie existujú aj náhrady šperky a šperky bižutéria, ktoré nám nespôsobujú až takú finančnú újmu a môžeme si ich veselo nosiť. :)

Najdrahšie šperky sveta

10. Wallis Simpson Panther náramok, $12.4 million

Ide o náramok tvorený z onyxov a diamantov od Cartiera, navrhnutý v Paríži v roku 1952 pre americkú prominentnú Windsorskú vojvodkyňu Wallis Simpson, ktorá bola známa svojou eleganciou, kultivovanosťou a zmyslom pre klasickú módu.
Náramok bol zakúpený za trojnásobok odhadovanej ceny od anonymného kupujúceho počas aukcie v Sotheby, aj keď už nebol v najlepšej kondícii (chýbalo pár drobných kamienkov). Hovorí sa, že tento kúsok získala práve Madona, ktorá režírovala film o Simpsonovej a jej láske kráľovi Edwardovi VII.

9. Emerald and Diamond Tiara, $12.7 million

Ide o krásnu smaragdovú korunku, ktorej predchádzajúcou majiteľkou bola princezná Katharin Henckel von Donnersmarck. Jej súčasťou je až 11 veľmi vzácnych kolumbijských smaragdových kvapiek s hmotnosťou okolo 500 karátov. O tomto diadéme (korunke) sa hovorí, že bola súčasťou osobnej kolekcie cisárovnej Eugénie. Korunku pre svoju druhú ženu odkúpil v roku 1900 gróf Guido Count von Henckel. Počas akcie Sotheby's Magnificent and Noble Jewels sale bola predaná o 2 mil. dolárov viac ako je jej odhadovaná cena, teda 12,7 mil. dolárov.

8. Heart of the Kingdom Ruby, $14 million

Jedna z najstarších a najrešpektovanejších spoločností na svete Garrad vlastní jeden z najviac cenených kúskov v hodnote 14 mil. dolárov. Tento obrovský 40,63 karátový šperk v tvare srdca z Burmského rubínu osadený na 155 karátový diamantový náhrdelník môže byť tiež premenený na korunku. Rubín je veľmi vzácny a dodávaný so švajčiarskou laboratórnou správou, ktorá overuje jeho pravosť a raritu.

7. Bulgari Blue Diamond Ring, $15.7 million

Tento Bulgari dvojkameňový prsteň je unikátny z mnohých dôvodov a tak sa pýši aj veľmi vysokou cenou. Po prvé sa vyznačuje trojuholníkovým tvarom modrého diamantu, ktorý váži 10,95 karátov; aj druhý diamant má rovnako trojuholníkový tvar a váži 9,87 karátov a po tretie tento Bulgari originál bol vyrobený v roku 1972. Tento jemný šperk je dodávaný s naozajstnou správou od Gemological Institute of America, ktorý overuje hmotnosť, jasnosť, farbu a dokonalosť tohto diamantu.

6. Chopard's Blue Diamond Prsteň, $16.26 million

Modré diamanty sú veľmi zriedkavé a najvyhľadávanejšie kúsky v priemysle. Tento nádherný kúsok od Chopard je skutočne čerešničkou na torte. Jeho črty sú bezchybné, modrý oválny diamant je obklopený ďalšími diamantmi v trojuholníkovom tvare z 18- karátového bieleho zlata. Všetky tieto jeho zvláštnosti robia z toho kúsku mimoriadne cenný šperk s aktuálnou hodnotou 1,7 mil. dolárov za karát.

5. Heart of the Ocean Diamond, $20 million

Tento náhrdelník je pravdepodobne jedným z najznámejších kusov drahých šperkov, pretože jeho presná imitácia bola použitá vo filme Titanic, ktorý asi všetci poznáme. Určite nezabudneme na scénu, kedy sa Rose (Kate Winslet) dala namalovať svojej láske len v Evinom rúchu s týmto náhrdelníkom. Diamantový náhrdelník srdce oceánu bol vytvorený klenotníkom Harry Winstonom z 15 karátového modrého diamantu. Išlo o najdrahší kúsok, ktorý bol kedy nosený na Academy Awards herečkou Gloriou Stuart, ktorá hrala staršiu Rose v Titanicu. V skutočnosti sa dokonca aj repliky predávajú za 3,5 mil. dolárov v aukciách.

Náhrdelník môžete nájsť v rôznych prevedeniach imitujúcich originál:

Náhrdelník Ocean Heart

4. The Perfect Pink, $23.2 million

Diamanty sú veľmi drahé, ale ešte drahšie sú farebné diamanty. Tento perfektný rúžový diamantový prsteň získal svoje meno vďaka jeho dokonalému rúžovému zafarbeniu. S pravouhlým rezom, váži 14,23 karátov a na každej strane je lemovaný rovnakým tvarom bezchybných diamantov s hmotnosťou 1,73 a 1,67-ct. Aby to bolo ešte dokonalejšie, tri diamanty sú umiestnené na 18-karátovom rúžovom a bielom zlatom prsteni.

3. Wittelsbach-Graff Diamond $24.3 million

Tento kúsok má veľmi zaujímavú históriu. Jeho pôvod pochádza z baní indického kráľovstva Golkonda. Podľa legendy bol kúpený španielským kráľom Filipom IV ako veno pre svoju dcéru. Nech je už pravda kdekoľvek, tento šperk sa nakoniec dostal do vlastníctva rodu Habsburgovcov a následne bol prevedený do rodiny Wittelsbachov z Bavorska. Do rodiny bol odovzdaný v roku 2008, kedy ho Laurence Graff kúpil a bol rozdelený na tri časti kvôli nedostatkom. Následne bol vyrobený zbrusu nový 4 karátový diamand, ktorý sa teraz nazýva Wittelsbach-Graff.

2. Diamond Bikini, $30 million

V roku 2006 mala na sebe tento diamantový šperk ala bikiny modelka Molly Sims vo vydaní Sports Illustrated Swimsuit. Bolo vyhlásené, že ide o najdrahšie bikiny sveta. Faktom je, že ide o jeden z najdrahších šperkov na svete k dnešnému dňu s cenou 30 miliónov dolárov. Bikiny obsahuje približne 150-karátových diamantov osadených v platine. Bol navrhnutý Susan Rosen and Steinmetz Diamonds.

1. The Graff Pink, $46.2 million

Je málo známe o pôvode tohto veľmi vzácneho 24,78 karátového rúžového diamantu. Bol kúpený súkromným zberateľom zo známeho Amerického zlatníctva pánom Harry Winstonom a následne ho predal v aukcii ďalšiemu známemu zberateľovi diamantov Laurencovi Graffovi. Cena, za ktorú bol tento šperk predaný, bola doposiaľ najvyššia v histórii. The GraffPink je prezývaný ako najväčší diamant, ktorý bol kedy objavený s klasifikáciu typu Diamond.

 

 

Tak čo dámy, vybrali by ste si niečo? Teraz myslím po estetickej stránke :).

Mne osobne sa páči Emerald and Diamond Tiara, samozrejme len ako výstavný kus :) a z jemných Chopard's Blue Diamond Prsteň.

 

 

 

 

 


Zdieľať článok

Napíšte komentár

Komentáre sa pred zverejnením overujú

Ďakujeme za Vašu priazeň (viac tu)

Zavolajte nám, radi Vám pomôžeme. Stlačte tlačidlo.
+421 948 668 662