Zážitkový deň s opernou divou

Krásny deň s mimoriadnymi žienkami. Hlavnou persónou bola operná speváčka Elena Shatokhina. Všetko začalo rannými prípravami - účesom, nasledovalo líčenie a ako posledné prišlo ladenie šperkov k šatám. Úžasné prostredie v Château Gbeľany zabezpečilo rozprávkovú atmosféru pre fotenie.

Veľká vďaka patrí celému tímu

Táto elegantná dáma a operná speváčka Elena nám poskytla aj krátky rozhovor, kde sa o nej a jej plánoch môžete dozvedieť viac

Rozhovor a fotky s krásnou Elenou

Ako si sa dostala k opernému spevu?

Spievala som odmalička - doma pre príbuzných a priateľov, v detskom zbore v ZUŠ. Od 14 rokov som začala študovať klasický spev, ale v poslednej triede strednej školy som sa rozhodla skončiť, pretože som sa musela pripravovať na univerzitu - po škole som sa zapísala na biologickú fakultu v Saratove (to je mesto na juhu Ruska, na rieke Volga). Ale po celý nasledujúci rok som túžila po hudbe a speve a znova som začala navštevovať hodiny spevu. Moja učiteľka mi povedala: "Skončíš univerzitu a pôjdeš na konzervatórium", ale bola som netrpezlivá a išla som na najbližšie prijímacie skúšky. Aká som bola rada, keď ma prijali! Štyri roky som študovala aj na univerzite, aj na konzervatóriu (konzervatórium v Rusku je tiež vysoká škola), bolo to zaujímavé ,ale aj ťažké, a po skončení univerzity som si bola istá, že spev je jediná vec, ktorú chcem robiť. Hneď po vysokej škole som nastúpila ako sólistka do Štátnej filharmónie, a po dvoch rokoch som sa stala sólistkou Štátneho divadla v Saratove. Teraz som hosťujúca sólistka Štátnej opery v Banskej Bystrici.

Set Georgia Circle

Čo Ťa najviac na speve a predstaveniach baví?

Veľmi rada spievam hudbu, v ktorej prežívam najsilnejšie pocity a emócie. To je, samozrejme, ruská hudba: operná - napríklad Ljubaša z Cárskej nevesty od Rimského-Korsakova, komorná hudba - Piesne a tance Smrti od Musorgského. Zo zahraničnej hudby je to Santuzza z Cavaleria Rusticana od Mascagniho, Carmen, Amneris...Takáto hudba "trhá" srdce spevákovi a nenechá pokojných ani divákov. A pre mňa je najdôležitejšia reakcia poslucháčov: ak oni prežívajú také silné emócie ako ja, reagujú na môj spev a sympatizujú s mojimi postavami, to je pre mňa najväčšia odmena a radosť.

Šperkový set Merchante

Na čom momentálne pracuješ?

Ako radia psychológovia - nehovor o svojich plánoch:) Teraz som sa začala učiť part Dalily z opery Samson a Dalila od Camillea Saint-Saënsa, keďže tá opera ide v rôznych divadlách na celom svete, musím ju vedieť. Kontrakt s operou v Banskej Bystrici pokračuje, v budúcej sezóne na Slovensku budú zaujímavé projekty, zatiaľ by som ale o nich pomlčala:) Veľmi rada spievam doma, v Rusku, snažím sa koncertovať vždy, keď tam prídem. A tiež uvažujem o ďalšej nahrávke komornej hudby.

Set Georgia Catherine

Ako si si užila svoj zážitkový deň na fotení?

Bolo to veľmi zaujímavé, spoznala som úžasných ľudí, pracoval so mnou tím výborných profesionálov - fotografka Zuzana Kubáni, kaderníčka Betka Masarová, vizážistka Henrieta Filkorová, šperkový set poskytla Lenka Niepelová zo siete šperkov Klenotky. Bolo veľmi príjemné, že na fotení bola uvoľnená atmosféra , každá do nej vložila kúštiček svojej duše. Celý deň bol naplnený pozitívnou energiou a tvorivosťou na peknom mieste - v kaštieli Château Gbeľany.

Náušnice Red Calamia   Náramok Red Carella

 

 Aké máš predstavy o svojej budúcnosti?

Veľká ruská mezzosopranistka Irina Bogačova mi povedala: "Nikdy v živote sa nesprenever svojmu povolaniu, nikdy!". Snažím sa riadiť týmito slovami. Seba vidím na javisku. Budem sa snažiť udržiavať hlas v dobrom stave čo najdlhšie a spievať! Chvalabohu, existuje tak veľa krásnej hudby, že odspievať ju všetku spevákovi nebude stačiť ani celý život. Uvažujem tiež, že by som spev aj učila. Už mám túto skúsenosť, pracovala som ako učiteľka spevu na katedre spevu na konzervatóriu v rodnom meste a som presvedčená, že je to zaujímavá práca a skúsenosť.

Náramok riečne perly Amma  Náušnice Alda  Prsteň Esme

 

V prípade záujmu o takýto krásny deň, alebo líčenie s fotením a stajlingom šperkov nás neváhajte kontaktovať. Užijeme si krásne chvíle spojené s úsmevom a radosťou.


Zdieľať článok

  • Hana

    Dobrý deň, prosím o info ohľadne možnosti zúčastniť sa zážitkového dňa. Ďakujem Hana


Napíšte komentár

Komentáre sa pred zverejnením overujú

Ďakujeme za Vašu priazeň (viac tu)

Zavolajte nám, radi Vám pomôžeme. Stlačte tlačidlo.
+421 948 668 662